ΕΚΛΟΓΕΣ 2023:ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ-ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ?

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Από τις 7 το πρωί άνοιξες οι κάλπες,για όλες τους ψηφοφόρους της χώρας,προκειμένου να διεκπεραιωθεί η φετινή εκλογική διαδικασία, μέχρι τις 19:00 το απόγευμα.

Η Εκλογική διαδικασία έχεις ΄ως εξής:Ξεκινά η καταμέτρηση των ψήφων σε κάθε εκλογικό τμήμα,όσον αφορά το επίπεδο των συνδυασμών.Ακολουθεί η ανακοίνωση-μέσω τάμπλετ- του αποτελέσματος,απευθείας στο αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών.Έπειτα ακολουθούν οι σταυροί προτίμησης.

Ένα πρώτο αποτέλεσμα πρόκειται να εμφανιστεί γύρω στις 20:30 καια φορά πάνω από το 10% της επικράτειας.Στις 22:00 παρόλα αυτά,αναμένεται να υπάρξει-πανελλαδικά-ενσωμάτωση γύρω στο 80-90%,των αποτελεσμάτων.

Δικαίωμα ψηφοφορίας έχουν όλοι οι πολίτες οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους.

Διευκρινίζεται ότι,δικαίωμα εξαίρεσης από την ψηφοφορία έχουν:

  • όσοι έχουν ξεπεράσει το ηλικιακό έτος των 70ετών,η διαδικασία της ψηφοφορίας δεν είναι υποχρεωτική.
  • όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό,κατά την ημέρα της ψηφοφορίας
  • όσοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας
  • όσοι εκλογείς έχουν εγγραφεί σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών,αλλά δεν συστάθηκε εκλογικό τμήμα λόγω μη συμπλήρωσης του αριθμού των 40 τουλάχιστον ετεροδημοτών εκλογέων της ίδιας βασικής εκλογικής περιφέρειας.

Επισημαίνεται τέλος ότι, ο εκάστοτε πολίτης που θα χρειαστεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα,μπορεί να εισέρχεται ηλεκτρονικά στο Gov.gr και να μαθαίνει σε ποιο εκλογικό τμήμα ανήκει και έχει δικαίωμα να ψηφίσει.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο